Okresní rada AŠSK Trutnov

Okresní rada AŠSK Trutnov

34 školních sportovních klubů s 548 členy

Nominujte své studenty či kolegy na Školní cenu fair play 2017

3. 11. 2017
Foto: Nominujte své studenty či kolegy na Školní cenu fair play 2017

Záchrana lidského života, pomoc druhému i dodržování zásad fair play při sportu. Právě v těchto kategoriích oceňuje Český klub fair play společně s MŠMT školáky a školačky. Možná někdo výjimečný, kdo by si cenu zasloužil, zasedá v lavici ve vaší třídě. A tak ho nezapomeňte nominovat, uzávěrka je už 15. listopadu! Naposledy byli vyznamenáni školáci například za záchranu života cyklisty, který upadal do šoku, úspěšně provedenou masáž srdce v pražském metru či dárcovství kostní dřeně.

Přispět můžete také k tomu, aby byla doceněná práce vašeho kolegy či kamaráda. Za celoživotní přínos v oblasti tělesné výchovy a sportu se totiž udělují ceny pedagogům. Loni si vybrané děti i učitelé přebrali ceny po boku známých českých sportovců, odnesli si děkovné dopisy, tablety i vstupenky na mistrovství Evropy v basketbale žen a na slavnostní ceremoniál tak ještě dlouho vzpomínali.

Školní cena fair play 2016

Jak studenty či pedagogy nominovat?

Ocenění lze navrhnout v rámci čtyřech kategorií za:

  •  záchranu života
  • ušlechtilý mravní čin
  • čestné sportovní jednání
  • celoživotní přínos

První tři kategorie se týkají žáků základních škol, studentů středních (včetně učňovských zařízení) i vysokých škol. Čtvrtý návrh je určen pro pedagogy za jejich dlouhodobou a systematickou, zejména mimoškolní, činnost v tělesné výchově a sportu. Návrhy na udělení ocenění u dětí a studentů je třeba stručně popsat a zdůvodnit. Zpracovat je může jakýkoliv pedagogický pracovník (učitel, vychovatel, trenér, mistr odborného výcviku). Nutné je zároveň uvést adresu a e-mailový i telefonický kontakt na navrženého kandidáta. Podněty za celoživotní přínos je třeba podepsat ředitelem školy.

Vaše návrhy zašlete, prosím, nejpozději do 15. listopadu 2017 na adresu:

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Mgr. Jan Trnka - odbor sportu

Karmelitská 7

118 12 Praha 1

V případě nejasností kontaktujte pana Trnku e-mailem či na tel. 234815215, mob.728771364.